skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Optreden in eigen dorp


Jaarlijks wordt er bij restaurant Waddengenot in Pieterburen een mosselfeest georganiseerd en dit jaar was dat op 18 september. Het weer was toen echter zo slecht dat het uitgesteld werd naar 25 september.

Buitenoptredens blijven altijd spannend in verband met het weer, maar gelukkig bleven de Waddenwichter ondanks de heftige regenbuien en dankzij het overdekte gedeelte, droog en warm.

Bij aankomst werden ze al verwelkomd door de klanken van het Amsterdams Havenkoor. 'Aan de Amsterdamse grachten' en 'Aan de voet van de oude wester', kon iedereen meezingen. Aan het eind van hun optreden werden de Wichter uitgenodigd om samen een aantal liederen te zingen, wat erg gezellig klonk.

Na de lunch met een broodje kroket waren zij zelf aan de beurt. En al kon niet iedereen aanwezig zijn, de stemmen klonken warm en leek het of ze op volle sterkte zongen. 
Ze stonden naast de mosselkraam te zingen en waren zo verzekerd van publiek.
Spontaan sloot het Amsterdams Havenkoor nu bij hen aan. Dus toch nog op volle sterkte richting het lied 'Jamaica'.

Na een intermezzo met live muziek, werd er weer een half uur opgetreden. Op de markt en in de tent was het ondanks de buien gezellig druk.

Op deze dag hebben de Waddenwichter weer eens laten zien dat ze wel ouder zijn geworden, maar nog even enthousiast kunnen zingen. Een prima visitekaartje in eigen dorp. Een aantal van hen sloot deze geslaagde dag af met deelname aan de BBQ.

waddenwichter op het mosselfeest

Bekijk ook een korte video op Youtube.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

zondag 15 dec 2024
Kerstconcert - Pieterburen

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo