skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Shantyliedjes bij de Brandaris


Een optreden van vrouwenshantykoor De Waddenwichter uit Pieterburen bij de Brandaris werd werkelijkheid op woensdag 26 juni j.l. Alhoewel zij al vanaf maandag 24 juni op Terschelling waren, was het door de warmte niet mogelijk een eerder optreden te verzorgen.

Waddenwichter op Terschelling

Tijdens dit spontane optreden van het koor uit Pieterburen stond het winkelende publiek verrast stil. Zij hoorden een accordeon en vrolijke stemmen die bekende en onbekende liedjes over de zee brachten en de mensen uitnodigden om mee te zingen en te klappen. Een aantal toeschouwers waagden zich zelfs een dansje te doen op de vrolijke klanken. De telefoons en fotocamera’s registreerden vele foto's en filmpjes. En hoewel de wind flink zijn best deed het feest te verstoren, zongen de Waddenwichter lustig door, zij zijn wel gewend aan een briesje. De mensen op de terrassen bleven, lekker uit de wind, langer zitten.

Waddenwichter op Terschelling

Oud en jong publiek genoten zichtbaar van het verrassende optreden van dit vrouwenkoor dat al ruim 20 jaar bestaat. Veel van de leden zijn al vanaf de start bij dit koor. De dirigente bespeelt ook de accordeon en maakt zelf alle arrangementen, waardoor het koor alles drie- en vierstemmig ten uitvoer brengt. Zij is al vanaf het begin betrokken bij het koor.

Waddenwichter op Terschelling

De Waddenwichter bezochten eerder al meerdere Duitse Waddeneilanden waar zij het publiek verrasten met hun enthousiaste gezang en vrolijke uitstraling. Ook namen zij deel aan vele festivals in Duitsland, Noorwegen en Denemarken. Nu dus op Terschelling, waar zij naast het zingen genoten van wandelingen, fietstochten en gezamenlijke diners in diverse restaurants in West. Overal in op het eiland kon men een wolk van blauwe jasjes zien. Zij verbleven met elkaar in hotel Oepkes waar ze een heel goede tijd hadden. Kortom een heel geslaagd en succesvol verblijf en optreden van het vrouwenshantykoor De Waddenwichter uit Pieterburen (Groningen). Zij hebben weer eens bewezen dat ook vrouwen shanty's en liedjes over de zee kunnen zingen. Voor herhaling vatbaar.

Waddenwichter op Terschelling


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

zondag 18 dec 2022
Kerstconcert in Zoutkamp - Zoutkamp

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo