skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Almere Haven Festival


Zondag 2 september vertrokken De Waddenwichter met de bus naar Almere om daar op te treden tijdens het Almere Haven Festival.

De uit alle windhoeken gekomen zeven koren werden door Annemarie Jorritsma welkom geheten en traden op drie verspreid liggende podia op. De voormalige interim-burgemeester van Delfzijl hield haar toespraak doorspekt met Groninger woorden, zodat wij ons direct thuis voelden.

Waar vroeger vóór de inpoldering de vissersschepen hun vangst binnenhaalden, klonk nu het geluid van de zeemansliederen.

Om van het ene podium naar het andere te komen wandelde het massaal toegestroomde publiek door de winkelstraten langs de vele verkoopstalletjes waar de winkeliers hun waar hadden uitgestald. Aan de haven kon ieder zijn hart ophalen aan de brocante- en antiekmarkt. Maar vooral genoot het publiek van het enthousiasme waarmee door de koren werd gezongen en er werd dan ook niet geschroomd om gezellig mee te zingen. De vele complimenten voor ons koor en onze accordeoniste namen we in dank aan. Men was vooral tevreden over de liedjes die De Waddenwichter zongen. 'Zulke leuke liedjes, zo anders dan al die andere koren!' waren de opmerkingen.

Mede door het prachtige weer werd het een geweldige dag waar weer vele nieuwe contacten door de koren zijn gelegd. Wie weet wat en waarheen dit in de toekomst ons zal brengen.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo