skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Volgend jaar weer?


Al vroeg vertrok de bus op 11 mei vanuit Pieterburen met 40 vrouwen van het shantykoor De Waddenwichter richting Assendelft. Na ongeveer twee uur arriveerden ze in Hoorn voor koffie met gebak en een rondleiding door het pitoreske stadje. Door de verhalen over het ontstaan, de gebouwen en de pleinen werd de stad met andere ogen bekeken. Bij de haven werd tijdens het verhaal over het gelijknamige boek, het beeld van de Scheepsjongens van Bontekoe bekeken. Het weer werkte erg goed mee. De zon liet zich steeds zien. Om 13.00 uur vertrok de bus richting Assendelft waar een optreden gepland stond in Festina Lente (haast u langzaam), het huis waar de vader van een van de koorleden woont. Hij kreeg dit optreden voor zijn 92e verjaardag. Samen met de medebewoners genoot hij van het optreden van het koor. Er werd meebewogen en -gezongen en het eind van het optreden kwam veel te snel. In het dankwoord van de bijna 92 jarige klonk de vraag of er nog wel vrouwen in Pieterburen thuis waren, want hij wist uit ervaring dat het dorp niet zo groot was. Met het antwoord dat er ook vrouwen uit omliggende gemeentes mee zongen, zei de jarige tevreden: 'o, ondersteuning'. Hij gaf nog wel aan dat hij honderd wilde worden en in was voor een optreden volgend jaar en de eventuele volgende jaren. Het publiek was het daar helemaal mee eens. Moe, warm, maar tevreden vertrokken de Wichter voor de terugreis met nog een stop in Wieringerwerf waar een diner op hen wachtte.

Waddenwichter in Hoorn

Waddenwichter in Assendelft


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

donderdag 10 dec 2020
Kerstprogramma - Zuidhorn

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo