skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Geslaagde kerstoptredens


Op zondag 17 december j.l. gaven De Waddenwichter hun tweejaarlijkse kerstconcert in de kerk te Pieterburen. Vanaf twee uur stroomde de kerk vol en bij aanvang zongen de wichter voor een goed gevulde kerk hun repertoire. De drie en vierstemmige kerstliederen klonken geweldig in de kerk. Het toegestroomde publiek genoot zichtbaar van de vrolijke Waddenwichter. De gedichten waren van deze tijd en ernstig, maar het speciaal voor dit doel geschreven Groningse kerstverhaal met de titel: 'Rebulie op zundagschoul' bracht de lach terug op ieders gezicht. De ontmoetingen in de pauze waar koffie, thee en cake uitgedeeld werd, waren een goede opmaat naar het Kerstfeest. Door de dirigente werd op het orgel het Ere zij God gespeeld wat door iedereen werd meegezongen en allen gingen zingend en met een goed kerstgevoel huiswaarts. Een Kerstconcert door dit vrouwen shantikoor is geliefd en voor herhaling vatbaar zo blijkt uit de vele opmerkingen na afloop.

Kerstconcert in de Petruskerk

Eerder in die week verzorgden De Waddenwichter een kort optreden voor de Zonnebloemafdeling in Wehe den Hoorn. Ook in Middelstum werden tussen de gewone shantyliedjes kerstliederen gezongen. De afsluiting van dit Kerstseizoen vond donderdag 21 december j.l. plaats in Ontmoetingscentrum Olde Heem in Kloosterburen. Ook hier genoot men in een goed gevulde zaal van de kerstliederen die met een vrolijke uitstraling door De Waddenwichter gezongen werden. Het koor mag tevreden terugkijken op drukke maar gezellige kerstuitvoeringen.

In januari gaan de wichter weer terug op hun eigenlijke repertoire van shanty liederen en wordt er weer elke donderdagochtend in het Dorpshuis te Pieterburen geoefend voor de optredens die dan weer komen, met als hoogtepunt het shantyfestival in Travemünde in juli aanstaande.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

donderdag 10 dec 2020
Kerstprogramma - Zuidhorn

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo