skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

De Waddenwichter naar Bad Zwischenahn


Op zondag 28 mei 2017 reisden de Waddenwichter, als altijd goed-gehumeurd, af naar Bad Zwischenahn in Duitsland (Niedersachsen). Daar vond een Shanty Festival plaats aan de oever van het het Zwischenahner Meer. Men noemt dat meer ook wel de Parel van Ammerland. Een terechte benaming bleek wel, want de locatie was buitengewoon mooi. De stad is ook het centrum van de rhododendron-teelt in die streek. En de datum was goed gekozen: het was een prachtige warme dag en alle rhodi’s stonden in bloei in overweldigend mooie kleuren.

Bij zoveel gunstige voorwaarden moet het zingen wel een plezier zijn. Aan het festival namen naast De Waddenwichter nog vijf andere koren deel: Het Oldenburger Shantychor, de Shantybrüder aus Sassnitz, Wasserstadt Nordhorn uit Bad Zwischenahn en Die Freesen ut Varel. Het publiek was ruimschoots aanwezig en genoot volop van het brede aanbod van de zes koren, waarbij de Waddenwichter, als enig vrouwenkoor, mooi repertoire bracht en veel succes had.

Een boottocht over het Zwischenahner Meer maakte de feestelijke dag compleet. Na een geslaagde dag bereikten de Waddenwichter rond 20.00 uur vervolgens de thuisbasis Pieterburen.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

donderdag 10 dec 2020
Kerstprogramma - Zuidhorn

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo