skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Groot succes voor De Waddenwichter


De Waddenwichter uit Pieterburen hadden weer veel succes met hun optredens tijdens het shantyfestval in Travemünde. Alhoewel het weer het festival behoorlijk parten speelde waren de optredens één groot feest. Het publiek deed enthousiast mee en er werd geregeld om een 'Zugabe' gevraagd. De optredens waren echter aan tijd gebonden, maar in een aantal gevallen kon aan het verzoek worden voldaan en zong en klapte het publiek vrolijk mee.

Enthousiast publiek in Travemünde
Enthousiast publiek in Travemünde


Onweer- en regenbuien vlogen geregeld over het terrein en zorgden er voor dat op vrijdagavond maar drie liedjes gezongen konden worden. Ditzelfde weer noopte de organisatie de avondoptredens op zaterdag af te gelasten. De Waddenwichter vierden echter die avond in het hotel Maritim met een Duits koor hun eigen festival en er kwamen geregeld hotelgasten op al die vrolijkheid af.

De Waddenwichter op het podium
De Wddenwichter op het podium


Veel te snel was dit shantyweekend weer voorbij en in de bus naar huis werd door iedereen geteerd op het succes van het laatste optreden op de zondagmiddag waar het publiek in grote getale op afkwam. In de bus werden de opties voor het volgend seizoen al besproken: wordt het Keulen of toch Esbjerg. De tijd zal het leren, maar dat ze gaan is zeker. Nu eerst met vakantie en dan oefenen voor de komende (kerst)optredens, die overigens nog steeds via de site geboekt kunnen worden.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

zaterdag 11 mei 2019
Shantykorenmiddag - Uithuizen

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo