skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Shantykoor De Waddenwichter naar Travemünde


Ook dit jaar gaat vrouwenshantykoor De Waddenwichter uit Pieterburen weer naar Duitsland. Van 24-26 juni wordt in Travemünde voor de vierde keer het grootste shantyfestival van Duitsland gehouden. Veertig koren uit verschillende landen zullen daar drie dagen lang op vijf podia hun liedjes ten gehore brengen. Door het succesvolle optreden van twee jaar geleden is de vraag gesteld of De Waddenwichter ook dit jaar weer mee kunnen doen. Een vrouwen shantykoor is in Duitsland niet zo gebruikelijk en zorgt daarom voor afwisseling tijdens dit festival met veelal mannen- en enkele gemengde koren. Een leuke bijkomstigheid is dat ook het Ainrommershantykoor uit Eenrum voor de tweede maal aan dit gebeuren deelneemt. Naast koren uit Denemarken en Duitsland zijn dit de enige koren uit Nederland. Gemeente De Marne weet zich hierdoor goed vertegenwoordigd tijdens dit grote festival in Travemünde

Meer info: shanty-travemuende.de

waddenwichter oefenen voor Travemünde
De waddenwichter oefenen voor Travemünde in het dorpshuis van Pieterburen

Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

zaterdag 11 mei 2019
Shantykorenmiddag - Uithuizen

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo