skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Gezellige korendag in bungalowpark Andijk


Op uitnodiging van het Andijker Havenkoor in het Noordhollandse Andijk was ons Pieterbuurster shantykoor De Waddenwichter gevraagd om op zondag 3 april deel te nemen aan een korendag in het plaatselijke bungalowpark ’t Grootslag.

De Waddenwichter gingen graag op de uitnodiging in. Na een busreis van twee en een half uur met onze ‘vaste’ chauffeur van Wiebenga aan het stuur, kwamen we in Andijk aan .Naast ons vrouwenkoor waren shantykoor Almere en de Enkhuizer Sjappetouwtjes als gastkoren aanwezig. Elk koor kreeg twee keer 25 minuten de tijd om zich zo goed mogelijk te presenteren. Tal van bekende shanty’s en nieuwe liedjes wisselden elkaar af. De toehoorders werden gestimuleerd om mee te zingen. Dat liet men zich geen tweemaal zeggen. Zo werd een gezellige sfeer opgebouwd, die de hele dag merkbaar bleef. Het programma was dusdanig uitgelopen, dat de geplande samenzang van de koren werd geannuleerd. Na afloop werden de koorleiders verrast met een mooi boeket. Onze voorzitter Lei Stoffel bood de koren een Groninger koek aan.

Als lekkere afsluiting van de dag namen wij Waddenwichter, net als de meeste andere zangers en begeleidende muzikanten, deel aan het buffet. Natuurlijk: smaken verschillen, maar iedereen had ruime keus uit de gerechten. Vervolgens stapten we weer in de bus en koersten terug naar de parkeerplaats in Pieterburen. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Voor herhaling vatbaar! Wie weet, want … naar verluidt is ons koor in 2018 gevraagd om mee te doen aan een groot shantyfestival in Andijk.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

zaterdag 11 mei 2019
Shantykorenmiddag - Uithuizen

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo