skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Waddenwichter brengen Kerstsfeer


Vier kerstconcerten in een week, dat is even doorwerken voor shantykoor De Waddenwichter. Op vier heel verschillende locaties en met ander publiek.

Te beginnen in Duitsland waar de Shantyladies 2000 hen hartelijk ontvangen met koffie, thee en natuurlijk de lekkerste taarten. Afwisselend zingen zij en de Waddenwichter hun repertoire in de feestelijk versierde zaal.

Waddenwichter in Ostrhauderfehn

Waddenwichter in Ostrhauderfehn

De bus brengt hen weer terug waar zij zich opmaken voor het volgende concert in Usquert georganiseerd door Vrouwen van Nu. Hier wordt in de kerk gezongen, een heel andere sfeer dan in Duitsland, maar ook een goede plek om te zingen.

De Waddenwichter in Usquert

Op donderdagochtend nog even de puntjes op de i zetten voor het volgende optreden. De Zuiderflat in Groningen, ook een bekende plek voor het koor. Al drie maal eerder zijn ze daar te gast, maar nog nooit met hun kerstrepertoire. Ook hier weer enthousiaste mensen en verwennerijen als koffie, thee, koek, frisdrank en een schaal met kaas en worst. De verhalen en gedichten die tussendoor verteld worden vallen in de smaak.

De feestelijke finale vindt tenslotte plaats in de kerk te Pieterburen. Een volle kerk zoals elke dominee zich kan wensen. De dames zijn in prima vorm en zingen de sterren van de hemel. De mensen in de kerk zingen tot slot mee met het koor, waarbij Harma op het orgel speelt. Het koor kan terugkijken op een goede kersttoernee. De kerstliederen gaan weer in de kast.

In Pieterburen

Publiek in Pieterburen

Nu komt het shantyrepertoire weer aan bod. Al op 3 januari a.s. in de kerk te Kloosterburen. Tevreden gaat een ieder naar huis met een witte roos en met ondanks het warme weer een goed Kerstgevoel.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

zaterdag 11 mei 2019
Shantykorenmiddag - Uithuizen

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo