skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Stormachtige tournee op Norderney


De weersvoorspellingen zijn niet best als de Waddenwichter op donderdag 3 september j.l. vertrekken uit Pieterburen. Maar niets kan hen tegen houden, ze gaan zingen op Norderney, een van de Duitse Waddeneilanden. Al snel komen zij met de bus in de haven bij Nordeich waar de veerboot hen naar het eiland brengt. De zon op het bovendek en een plekje uit de wind brengt een vakantiegevoel naar boven. Al snel zijn ze bij het hotel waar ze drie jaar geleden ook zijn geweest. Ze worden hartelijk begroet met een glas 'champagne'. Er is echter een misverstand over het verblijf. Zij slapen niet in het hotel, maar verspreid over het dorp in diverse appartementen. Ontbijt en diner zijn wel in het hotel. Elke dag wordt daarom begonnen met een frisse wandeling van ongeveer 2 kilometer om bij het hotel te komen. Zolang het droog blijft, is dit geen probleem. Op vrijdagmiddag is er een optreden gepland in het Conversationshaus am Kurplatz.

conversationshaus norderney

De aankondigingen in de krant en bij het gebouw zijn er helaas niet. Hoe krijgen ze dan publiek binnen? Dat gaat vanzelf zoals al snel blijkt. Toeristen zien al die vrouwen in hun blauwe jasjes en shantykoor is heel herkenbaar. 'Wann singen Sie? Und wo? Und wie spät?' Er wordt verteld waar die middag gezongen wordt en zoals blijkt bij aankomst in het gebouw wordt dat verder verteld.

De blauwe jasjes van de Waddenwichter

Het publiek druppelt binnen en als de Waddenwichter op het podium staan is de zaal zo goed als gevuld. Met een hartelijk applaus worden zij begroet .

Na afloop is er een staande ovatie en worden gesprekken gevoerd over het unieke van dit vrouwen shantykoor. De organisatie van het Conversationshaus vraagt hen ook de volgende avond te komen zingen. Daar wordt graag gehoor aan gegeven want buiten waait het te hard voor straatoptredens. Ook dit tweede concert is een groot succes en met de belofte dat we een volgende keer weer komen gaat iedereen tevreden naar huis. De winkels op het eiland doen onder tussen goede zaken maar vooral het Italiaanse restaurant blijkt favoriet te zijn bij de Waddenwichter. 'Da sind Sie wieder' zo worden ze bij binnenkomst steeds begroet en er wordt een grote tafel vrijgemaakt waar ze allemaal bij elkaar kunnen zitten.

Ondertussen raast een storm langs de kust en stilletjes is er bij enkelen de hoop dat de veerboot niet vaart zodat ze nog een nachtje langer kunnen blijven.

Storm over zee

Helaas het zit er al weer op. Bij thuiskomst striemen de regenvlagen hen om de oren en allen zijn blij als ze thuis bij de kachel kunnen nagenieten. Nu komt de oefentijd voor de Kerstoptredens. Er zijn er al vier in de planning waarvan één in Duitsland. En ook lonkt een optreden volgend jaar op het Shantyfestival in Travemünde.

 


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

zaterdag 11 mei 2019
Shantykorenmiddag - Uithuizen

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo