skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Waddenwichter terug op vertrouwde oefenplek.


Sinds begin oktober zijn de vrouwen van shantykoor De Waddenwichter weer terug op hun oude stek. Tijdens de verbouwing van het Dorpshuis konden zij elke donderdagmorgen in het dorpshuis te Westernieland terecht. Maar nu klinken de shanty's weer in Pieterburen.

Artikel LN

Daarnaast zijn ze ook al weer druk aan het oefenen om hun kerstrepertoire op te frissen en aan te vullen met nieuwe liederen. Steeds weer verandert het koor vanaf oktober even en wordt het een projectkoor dat Kerstliederen ten gehore brengt. Het repertoire wordt elk jaar uitgebreid en bevat nu al zo'n 30 liederen. Het is wel wat vreemd als het buiten nog warm is om over de sneeuw te zingen, maar voor december zijn er al een aantal optredens gepland. En meestal komen er in deze maanden nog wat bij. Er wordt door het koor niet van noten gezongen, maar op gehoor komen de verschillende stemmen tot leven. En zo ontstaan er vierstemmige liederen die klinken als een klok. Ook de kerstverhalen die tussen het zingen ten gehore worden gebracht zijn al weer van stal gehaald. Zo kunnen de Waddenwichter er ook dit jaar weer voor zorgen dat hun publiek in kerststemming komt.

Wilt u deze kerstsfeer ook eens proeven? Neem dan snel contact op, want zoals gezegd raakt de agenda voor December al aardig vol!


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

donderdag 10 dec 2020
Kerstprogramma - Zuidhorn

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo