skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Lübecker Nachrichten: Ook vrouwen kunnen zeemansliederen zingen


Naar aanleiding van het succesvolle optreden van De Waddenwichter op "Shantival", afgelopen weekend in het duitse Lübeck, verscheen er een artikel in de "Lübecker Nachrichten":

Artikel LN

Vertaald in het nederlands:

Bij de foto (gemaakt door Olaf Malzahn): Shantys is niet alleen het domein van mannen - Dat bewijzen "De Waddenwichter", een uitsluitend uit vrouwen bestaand koor uit het nederlandse Pieterburen.

Shanty-Festival: Ook vrouwen kunnen zeemansliederen zingen

Ook vandaag zingen de dertig koren die aan het Shanty-Festival in Travemünde deelnemen weer hun liederen. Op één van de in totaal zes podia treedt vandaag het enige uitsluitend vrouwelijke koor "De Waddenwichter" uit het nederlandse Pieterburen nogmaals op. "Het bevalt ons hier heel goed, de atmosfeer, het publiek. Alleen de buien tussendoor hadden van ons niet gehoeven", zei de leider van het koor, Hennie de Gans-Wiggermans, gisteren. Samen met haar 44 medestrijdsters is ze er trots op, dat ze net zo goed als de mannelijke koren de Shantys op het podium kunnen brengen. Het festival gaat vandaag weer verder, beginnend met een kerkdienst op de "Tornadowiese". Het festival wordt 's avonds afgesloten met een optreden van "De Schweriner Klönköpp".


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

donderdag 10 dec 2020
Kerstprogramma - Zuidhorn

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo