skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Geweldig Voorjaarsconcert in Ostrhauderfehn (Duitsland)


Een bijzonder gastvrij onthaal kreeg het shantykoor op 29 maart j.l. in Duitsland, waar het op uitnodiging van de Shanty Ladies uit Ostrhauderfehn ’s avonds samen een Voorjaarsconcert hebben verzorgd. Ondanks wat zoekwerk en omrijden stopte onze bus toch op tijd bij het gebouw waar het concert zou plaatsvinden. We werden ontvangen met ‘Kaffee und Kuchen’, waardoor we meteen, letterlijk en figuurlijk, de gezelligheid proefden, die de hele avond zou aanhouden. De propvolle zaal met toehoorders droeg daar zeker aan bij. Het enthousiasme kende nauwelijks grenzen. Het werd uiteindelijk één groot feest!

Anna Nee, voorzitter van de Shanty Ladies heette ons en daarnaast nog een behoorlijk aantal eregasten welkom in de zaal. Het thuiskoor opende met het eigen ‘clublied’, en zong vervolgens een zestal liedjes. Een paar ervan waren ook bij ons, de Waddenwichter, bekend, zodat we ze mee konden zingen. Toen was ons koor aan de beurt met een dergelijk blokje. Na de pauze waren de rollen omgekeerd. De Waddenwichter begonnen, de Shanty Ladies volgden. Als afsluiting zongen beide koren gezamenlijk een potpourri. Het publiek klapte de handen blauw en vroeg steeds weer om een ‘Zugabe’. Natuurlijk werd aan die vraag met plezier voldaan. Een hartelijk afscheid met een zeer gemeend ‘Auf wiedersehen’ klonk overal, waarna de bus de Wichter weer terugbracht in Pieterburen. Een geweldig optreden, dat naar meer smaakte. Maar dan een keer met de Waddenwichter als uitnodigende partij?

Het koor de Shanty Ladies is opgericht in 2000 en telt een kleine veertig leden. Evenals De Waddenwichter heeft het koor liedjes op het repertoire die gaan over de zee, met verlangen naar verre stranden en heimwee naar thuis. Daarnaast verzorgt het Duitse koor net als De Waddenwichterkerstconcerten met kerstliedjes die een maritieme inslag hebben en afkomstig zijn uit de hele wereld.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

donderdag 10 dec 2020
Kerstprogramma - Zuidhorn

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo