skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Kerstconcerten succesvol


Vier maal verzorgde Vrouwenshantykoor De Waddenwichter een kerstconcert voor volle kerken. Er werd gestart in Pieterburen tijdens de manifestatie 'Feestelijke Finale'. Bij het licht van talloze verlichte kerstbomen en kaarsjes in de kerk zongen zij hun zorgvuldig ingestudeerde kerstliederen. Er werden Groningse verhalen verteld en gedichten voorgelezen. Het 'Ere zij God' werd door accordeoniste en dirigente Harma Haaima-Weber op het orgel begeleid. Iedereen zong mee. Bij het verlaten van de kerk gingen de bezoekers al meeklappend met het lied 'It's me oh Lord' huiswaarts. Na dit eerste optreden volgden er nog drie. In de kerk in Usquert, die ook goed gevuld was en bij cafe Spoorzicht in Warffum voor een volle zaal. En de afsluiting vond plaats in de kerk van Hornhuizen, waar ook het orgel weer bespeeld werd. Het koor kan terugkijken op succesvolle optredens.

Kerstconcert Usquert

Door de feestdagen is het nu even rustig, maar in januari wordt weer geoefend voor de volgende optredens. Er staan er al weer een paar op het programma. Dan is het koor weer op de shantytour en nadert het grote festival in Travemünde met rasse schreden.