skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Jubileumconcert groot succes


De Waddenwichter vierden hun 15 jarig jubileum in dorpshuis Den Diekstaal in Westernieland. 's Middags werden leden en oud leden getrakteerd op een terugblik van de afgelopen 15 jaar. In woord, beeld en geluid werd een humoristische kijk op die jaren neergezet. Voor velen waren de beelden die neergezet werden heel herkenbaar en regelmatig klonk er schaterend gelach in de zaal. Vooral de waslijn met de diverse kleding, die de Waddenwichter de afgelopen jaren heeft gedragen, werd met verbazing en plezier bekeken.

Na een stampotbuffet in restaurant De Oude Smidse was het tijd voor het jubileumconcert. Het geluid werd verzorgd door leden van het Ainrommer Shantykoor. In een sfeervolle en goedgevulde zaal van dorpshuis Den Diekstaal in Westernieland zong het koor een uitgezocht repertoire uit de afgelopen jaren. Het voltallige koor stond op het grote podium en liet zien wat het in die afgelopen 15 jaar onder leiding van dirigente en accordeoniste Harma Haaima Weber heeft geleerd. Naar mate de avond vorderde werd het publiek steeds enthousiaster, wat resulteerde in meerdere toegiften. Besloten werd met het Grunnings laid wat door het publiek staande werd meegezongen. Met de belofte ook tijdens het kerstconcert op 15 december in Pieterburen aanwezig te zijn ging iedereen tevreden in gesprek met de andere aanwezigen en koorleden.

Naast  het kerstoptreden in Pieterburen zijn er in december ook optredens in Uithuizen, Warffum, Usquert en in Hornhuizen. Tijdens deze optredens worden niet alleen bekende en onbekende kerstliederen gezongen, maar ook worden kerstverhalen en -gedichten voorgelezen. Kortom een heel programma om in de sfeer van kerstmis te komen.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

zaterdag 11 mei 2019
Shantykorenmiddag - Uithuizen

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo