skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Waddenwichter brengen vrolijkheid en ontroering


Maar liefst zes keer trad het vrouwenshantykoor De Waddenwichter de afgelopen twee weken op met hun kerstrepertoire. In Eenrum, Winsum, Pieterburen, Baflo, Uithuizen en 't Zandt kon het publiek ervaren dat een shantykoor niet alleen liedjes van de zee, maar ook van Kerstmis kan zingen. Veelal drie- en vierstemmig werden de kerstliederen ten gehore gebracht. Maar ook de zelfgeschreven Groningse kerstverhalen en -gedichten brachten het publiek vaak tot ontroering en lachen. Uit de reacties bleek de waardering voor het geheel.

Toch had het koor zoals elk jaar ook nog een andere sfeerbrenger. Al jaren verkopen de Waddenwichter rond Kerstmis kerst- en suikerbroden. Deze broden worden gebakken door bakker Jilkes Marinus uit Loppersum en vinden hun weg door heel Nederland. Er is een trouwe klantenkring die elk jaar rekent op deze overheerlijke broden en steeds groter wordt. Piet Nieuwenhuizen uit Zoutkamp heeft de verkoop overgenomen van zijn vrouw Annie, een trouw koorlid, die helaas een aantal jaren geleden is overleden. Hij zorgt voor de grootste afname van broden. Dit jaar overtrof hij zichzelf weer door 60 broden te verkopen. Deze jaarlijkse actie zorgt er mede voor dat de Waddenwichter er ook het komend jaar weer pico bello uit zullen zien en hun optredens kunnen verzorgen in binnen- en buitenland.