skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Vrolijk optreden in Visserijmuseum Zoutkamp


Woensdagavond 12 oktober was het gezelligheid troef tijdens het optreden van de Waddenwichter in het Visserijmuseum in Zoutkamp. Alles zat mee: het Visserijmuseum dat de sfeer uitstraalt van de vroegere visserijhaven Zoutkamp en alle ingrediënten daartoe ‘aan boord’ heeft, ons shantykoor met een selectie vrolijke liedjes uit haar uitgebreide repertoire en last but not least, de groep toehoorders. Een groep (oud) binnenvaartschippers die met hun partners/echtgenotes een binnenlandse cruise maakten, met als begin- en eindpunt Zwolle. In dat kader bezochten zij Zoutkamp. Jaap Boersema uit Nieuwegein, woordvoerder, reisleider en bovendien lid van het shantykoor De Brulboei in zijn woonplaats, vertelde dat hij contact had gelegd met ons koor tijdens het Oostzeefestival. Een optreden in het Visserijmuseum zou iets extra’s geven aan de rondleiding met gids.

De deelnemers waren bij binnenkomst in het museum meteen al verwelkomd met ons eerste liedje. Even later schoof iedereen genoeglijk aan om te horen wat wij verder op het programma hadden.De liedjes misten hun uitwerking niet. Meezingen mocht en dat gebeurde dan ook. Er werd zelfs gedanst! Toen de Klok van Arnemuiden langskwam, trok een toehoorder aan een scheepsbel die toevallig in zijn buurt hing. Door het enthousiasme van het publiek deden wij er ook nog een schepje bovenop. Niet alleen wij kijken op een geslaagde avond terug, dat doen ook de toehoorders, zo bevestigde Jaap Boersema.

Zie voor meer activiteiten van Jaap Boersema: www.jaapboersema-maritiem.nl


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

donderdag 10 dec 2020
Kerstprogramma - Zuidhorn

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo