skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Koperen jubileum!


Vrouwenshantykoor De Waddenwichter uit Pieterburen e.o. vierde op 16 mei 2011 haar twaalf en een half jarig jubileum. Al die tijd zingen 45 vrouwen hun shanty-liedjes op allerlei plekken in de provincie. In bejaarden- en verzorgingshuizen, op feesten en partijen en natuurlijk op de geëigende shanty-festivals her en der in de Noordelijke provincies.

Ook ver buiten Nederland ziet men de Waddenwichter graag komen. Door hun enthousiasme en vrolijke uitstraling wordt elk festival een feest. Vooral in Duitsland hebben ze dat goed begrepen en nodigt men het koor als het even kan uit. In het verleden traden de vrouwen op in Noorwegen, Niebull, Berlijn, Denemarken, in diverse havens aan de Oostzee en natuurlijk in eigen land.

De inhoud van de liedjes die ze zingen is dikwijls anders dan de shanty's die mannenkoren zingen. In het repertoire van De Waddenwichter staat de vrouw en haar zorg voor de kinderen vaak centraal. Ook het feit dat zij vooral moet wachten tot haar man of vriend weerom komt is in veel liedjes het onderwerp.

De vrouwen zingen in verschillende talen o.a. Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Engels, Gronings en zelfs Zweeds en Noors is in hun repertoire opgenomen.

Tijdens optredens in verzorgings- en bejaardenhuizen is het gebruikelijk dat er naast het zingen ook verhalen en gedichten in het Gronings worden verteld.

Kortom een geheel verzorgd programma behoort tot de mogelijkheden van dit koor. Voor de komende tijd staan al weer concerten in de agenda, maar er kunnen er altijd nog wat bij.


Waddenwichter logo

Eerstvolgende optreden:

donderdag 10 dec 2020
Kerstprogramma - Zuidhorn

Bekijk de volledige agenda


Laatste nieuws:


Nieuwsarchief


ISSA logo

Shanty Nederland logo