skip to main content
Shantykoor de Waddenwichter

Waddenwichter onder zeil


Zes dagen lang van 28 mei tot en met 2 juni, voer het vrouwen shantykoor De Waddenwichter uit Pieterburen over het IJsselmeer op de klipper 't Manna. Door de ISSA, International Shanty and Seasong Association, het overkoepelend orgaan van de shantykoren, was voor de eerste keer een IJsselmeer Shantytour georganiseerd naar voorbeeld van het jaarlijkse Oostzeefestival. De Waddenwichter uit Pieterburen deden eerder twee maal mee met dit Oostzeefestival en waren nu dus op het IJsselmeer.

Naast het zeilen hijsen en het varen, traden zij met 8 andere koren uit Duitsland en Nederland, o.a. op in Harderwijk tijdens Sail Harderwijk. Tijdens het shanty-festival in Lemmer stonden zij naast 12 andere koren op het programma. In Medemblik was er een jamsessie met drie andere koren in de Triton. En in Harlingen traden zij op in het verzorgingshuis De Banning. Tenslotte was er een gezamelijke afsluiting met de vijf overgebleven koren in de Drommedaris te Enkhuizen. Door hun vrolijke en enthousiaste uitstraling stalen zij de show en hadden velen een feestelijke middag en/of avond.

Waddenwichter bij 't Manna

Op 12 augustus a.s. gaat de reis naar Niebühl in Duitsland. Het 'Niebueller-shanty-chor' daar bestaat 25 jaar en omdat De Waddenwichter in 2005 ook in Niebühl waren, nodigden zij hen uit op hun feest. Ook voor het komende jaar kwamen de aanvragen voor optredens direct binnen. Het Shantyfestifal in Oldenburg (D) en opnieuw het Oostzeefestival in september 2011 staan op het programma.

Zonsondergang